AirTramsClub

Un mini-site despre cele mai noi stiri ale aviatiei si ale tramvaielor

Despre noi Sprijiniti-ne Contactati-ne Pagina Acasa Noutati

Limba:

Ryanair va închide o bază după ce piloții au respins tăierea salariilor

23 iulie 2020
Ryanair 737-800

Ryanair își închide baza de pe aeroportul Frankfurt Hahn după ce piloții germani au votat pentru a respinge reducerile de salarizare, scrie BBC News. Într-o notă adresată piloților, firma a declarat că bazele sale de pe aeroporturile din Berlin Tegel și Dusseldorf riscau să fie închise până la sfârșitul verii.

Afectati de pandemia Covid-19

Companiile aeriene s-au luptat din cauza restricțiilor de călătorie globale menite să oprească răspândirea coronavirusului. Pilotii și echipajul de cabină din Marea Britanie a companiei Ryanair au votat recent să accepte reduceri de salarii pentru a reduce pierderile de locuri de muncă.


Ryanair VS Alligiant Airlines

18 iulie 2020 Alligiant plane

Vom compara ambele companii pe aceste criterii: pret, mancare, flota si confortul scaunelor. Sa incepem!

Pret

Am luat niste curse similare si le-am comparat.

Ryanair- 65,17 euro

Alligiant- 262,00 euro

Ryanair

Flota

Ryanair are o flota de 433 de aeronave Boeing 737.

Alligiant are o flota mult mai mica decat a Ryanair, formata din 99 de aeronave. Acestea sunt:

Airbus A319-100= 28

Airbus A320-200= 36

McDonnell Douglas MD-83= 31

McDonnell Douglas MD 88= 4

Ryanair

Confortul scaunelor

Confortul scaunului la Ryanair e destul de rau. Rating-urile sunt de 1 sau doua stele.

La Alligiant unii oameni spun ca e bun altii ca nu. Totusi, e tot mai bine decat la Ryanair. Deci:

Alligiant

Mancare

La Ryanair poti cumpara snacks-uri, bauturi si chiar si mancare calda in timp ce la Alligiant poti sa cumperi doar niste pachete de snack-uri. Este clar cine castiga runda:).

Ryanair

Concluzie

Se pare ca Ryanair a invins Alligiant rusinos la acesti factori cu 3-1. Va multumim de vizionare!


A doua alertă cu bombă în timpul unui zbor Ryanair într-o săptămână. Un britanic a fost arestat!

Ryanair 737

Un avion Ryanair ca zbura de la Londra către Norvegia a aterizat în siguranță pe principalul aeroport din Oslo după o amenințare cu bomba în timp ce aeronava se afla în aer, iar suspectul, un britanic de 51 de ani, a fost arestat, a anunțat poliția norvegiană, relatează Reuters și AFP.

Nava va fi acum examinată de către echipele pentru situații de urgență, dar și de un echipaj specializat, a spus poliția, care a adăugat că toți cei 142 de pasageri au fost evacuați în siguranță.

”Echipajul de la bordul zborului London Stansted către Oslo a descoperit astăzi un bilet care susținea că există o potențială amenințare de securitate la bord”, a spus o purtătoare de cuvânt într-un email către Reuters.

”Căpitanul a urnat procedurile și a continuat zborul către aeroportul din Oslo și a aterizat în siguranță”, a adăugat ea.

Avionul a fost escortat la sol de către un F-16 aparţinând Forţelor Aeriene daneze.

Acesta este al doilea incident de acest gen în care a fost implicat un avion Ryanair săptămâna aceasta, dupa ce un zbor Ryanair care zbura de la Cracovia la Dublin a fost forţat să aterizeze pe Aeroportul Stansted de lângă Londra după ce în toaletă a fost găsit un bilet care pretindea că există explozibili la bord.


Război între transportatorii aerieni Ryanair și Wizz Air. Se află în conflict deschis pe piața ungurească. Sursa: Economica.net

12 iulie 2020 Buzz plane

Compania Ryanair a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat că va contesta decizia unei tribunal maghiar, luată la solicitarea transportatorului rival Wizz Air, de a bloca activitatea din Ungaria a firmei Buzz, care este o subsidiară a transportatorului aerian irlandez, folosind propria marcă Buzz pe piață ungurească.

În ultimii 17 ani, brandul Buzz s-a aflat în grupul Ryanair.

Intreg articolul se gaseste aici.


Istoria companiei Ryanair

3 iulie 2020 Ryanair 737-800 NG

Ryanair a avut si ea o istorie, desigur. In unele momente compania a avut momente dificile, alteori a prosperat, devenind in 2020 cel mai mare transportator low-cost din Europa si neavand nevoie de nici unpic de ajutor financiar din partea guvernului Irlandez. Daca va vine sa credeti are o flota de 432 de Boeing 737-800 si un 737-700, folosit pentru instruirea pilotilor.

La inceput- in 1985

Bombardier EMB 110 Bandeirante Prima aeronava a RyanAir.

Aceasta companie a fost infiintata de Tony Ryan si Christopher Ryan. Prima aeronava a fost un Bombardier EMB 110 Bandeirante.

1986- 2 noi aeronave in flota

Ryanair Hawker Siddeley HS 748

Urmatorul an in flota s-a alaturat un Hawker Siddeley HS 748 si un BAC One-Eleven. In acel an Ryanair a avut 82.000 de pasageri.

Ryanair BAC One-Eleven

1986-1989: O mare expansiune

ATR 43-300 Cu marea expansiune din 1986-1989, Ryanair a introdus in flota un ATR 43-300

In aceasta perioada au introdus rute noi si au luat in flota un ATR 43-300. Cu aceasta modernizare, Ryanair a scos din flota Bombardierul EMB 110 Bandeirante(prima aeronava). In 1990 Ryanair a avut 600.000 de pasageri. Cu aceste multe investitii, Ryanair a inceput sa piarda bani.

Marea schimbare

Ryanair 737-200

In 1994 Ryanair si-a scos din flota toate cele 3 aeronave iar era 737 a inceput. Initial au intrat in flota Boeing-uri 737-200. De atunci, Ryanair a fost un succes. In 1995 au avut 2.25 milioane de pasageri. Abia in 1999 Ryanair a inceput sa cumpere prea obisnuitele 737-800 (NG- Next Generation).

CURIOZITATE: Stiiati ca Ryanair a fost printre primele companii aeriene care a avut website-uri?