AirTramsClub

Un mini-site despre cele mai noi stiri ale aviatiei si ale tramvaielor

Despre noi Sprijiniti-ne Contactati-ne Pagina Acasa Noutati

Limba:

Al 4-lea tramvai a sosit la Cluj-Napoca

23 iulie 2020
Imperio pe trailer
Al 4-lea tramvai Imperio pe trailer in Cluj. Foto: InfoTrafic jud. Cluj

In seara de 22 iulie al 4-lea tramvai Imperio pentru orasul de pe Somesul Mic era deja sosit pe trailer. Acesta a fost descarcat in acea seara, conform unor surse apropiate.


Al 3-lea tramvai a sosit la Cluj-Napoca

2 iulie 2020 Imperio pe centura
Al 3-lea tramvai Imperio pentru Cluj pe centura Oradiei. Foto: AirTramsClub

Dupa ce in 28 aprilie primul tramvai Clujean pleca din fabrica Astra Vagoane Calatori, in 30 iunie pleca de la Arad si cel de-al 3-lea tramvai, fiind surprins pe centura Oradiei de AirTramsClub.

Dotariile tramvaielor

Astra Cluj
Botul, cabina si interiorul primului tramvai. Foto: Mobilitate.eu

Tramvaiele au 3 usi duble, scaune tapitate si afisaje electronice atat la interior, cat si la exterior. La prima usa (foto), jumatatea stanga e a vatmanului, iar pe cealalta jumatate se face accesul calatorilor. Au AC, incalzire, respectand standardele actuale si sunt desigur in culorile mov-gri, traditionale ale Clujului.

Usa 1 Imperio Usa 1 a primului tramvai livrat. Sursa foto: Nelu Chiva

Graficul livrarilor

În interviul exclusiv acordat pentru Media9, Vasile Diaconescu (n.r. director general Astra Vagoane Calatori Arad S.A.) menționează că ar urma să se adune la depoul de pe Bulevardul Muncii mai mult de șase tramvaie, cât se anunțase initial, iar toate 24 ar putea ajunge pe malul Someșului Mic până în vara anului viitor.

Astra Arad a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca privind livrarea a 24 de tramvaie noi. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro, cu 250 de mii mai mult decat al unuia pentru Oradea. Cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile. Arădenii au mai livrat Clujului, în trecut și troleibuze.

Mai jos un video de 21 de secunde cu trailer-ul care transporta al 2-lea tramvai.