AirTramsClub

Un mini-site despre cele mai noi stiri ale aviatiei si ale tramvaielor

Despre noi Sprijiniti-ne Contactati-ne Pagina Acasa Noutati

Limba:

O luna de cand troleibuzul Irisbus a luat foc in Bucuresti

7 iulie 2020
troleibuz gata

A trecut o luna de cand troleibuzul Irisbus a luat foc in Bucuresti. De atunci, inca alte troleibuze s-au defectat pe traseu si au fost impinse in depou. Cat de mult bucurestenii vor mai circula in aceste conditii "sigure" cu mijloacele de transport? Sa aflam.

Cand vin cele turcesti

Reactionand la incident, Gabriela Firea a spus pe Facebook ca:

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate” spune aceasta

Probabil ca explicatia la cuvantul "sicanati" adresat catre Solaris e ca acestia s-au plans ca Bozankaya (turcii, unicul ofertant, dealtfel castigatorul licitatiei) nu respectau caietul de sarcini, neavand un troleibuz in productie de 12 metri, ci doar un prototip (in caiet scria clar fara prototipuri). Ei produceau doar de 18 si 25 de metri.

Revenind la subiect

Potrivit contractului, livrarea se va face incepand cu luna noiembrie 2020 şi se va intinde pe o perioada de 16 luni, dupa cum urmeaza:

Primul troleibuz va fi livrat in luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate pana in februarie 2022. Garantia functionarii de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de 4 ani si 240.000 km.

De asemenea, troleibuzele dispun si de garantie extinsa pentru 4 ani si 240.000 km, in intervalul de exploatare corespunzator de la anul 5 pana la anul 8 inclusiv.

Sa speram ca dupa punerea in uz, desi vor fi turcesti, troleibuzele nu vor mai avea mari probleme ca "renumitele" Otokar...